Minusta

Nimeni on MinnaMaarit. Fyysiseltä iältäni olen viiskymppinen nainen, mieleltäni olen kuitenkin edelleen se pikkutyttö, joka ei ehtinyt koskaan paikasta toiseen juoksematta ja joka halusi aina tehdä jotain vaikeampaa, mihin äidin mielestä kykeni.

Ammatilliselta peruskoulutukseltani on HSO-sihteeri, lisäksi olen suorittanut yleisjohdon eMBA-tutkinnon v. 2000 Tampereen Yliopiston Täydennyskoulutuskeskuksessa. Tämän jälkeen olen suorittanut erilaisia lyhyitä kursseja, pääpaino opinnoissa on kuitenkin ollut Elämän Korkeakoulussa. Useita kertoja olen löytänyt itseni makaamasta rähmälläni maassa Elämän polullani, mutta olkoon kompurointeja ja kaatumisia kuinka paljon tahansa tärkeintä on se, että matka jatkuu jokaisen kompastuksen jälkeen eteenpäin, taas kulloistakin kokemusta rikkaampana ja viisaampana.

Olen kiitollinen viimeisen kymmenen vuoden aikana tapahtuneesta henkisestä kehityksestäni – olen saanut oppia todella paljon. Opintoina olen suorittanut tiibetiläisen hoitavan äänimaljahoidon sekä shiatsun viikonloppukurssin samoin kuin Reiki I ja Reiki II -kurssit. Niin ikään olen osallistunut lukuisiin mediaalisiin kursseihin ja kehittänyt ymmärrystäni meitä ympäröivästä nk. näkymättömästä maailmasta. Intuitioni on kehittynyt erittäin herkäksi. Uskonkin siitä olevan hyötyä erilaisia hoitoja tehdessäni.

Syksyllä 2015 itselleni avautui täysin uusi todella mielenkiintoinen maailma aloitettuani perinteisen kiinalaisen lääketieteen (PKL) opinnot. Tutuksi ovat tulleet ihmiskehon meridiaanit, kiinalaisen ajattelutavan elementit ja termit sekä niiden merkitys ihmisten sairauksien hoidossa. Akupunktio, tulineula, moksibustio, kuppaus, tuinaus ja korva-akupunktio ovat perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoitotapoja, jotka kaikki sisältyivät koulutukseeni. 

Itse löydän oman rauhani kundaliinijoogatunneilta ja yksikseni hiljaisuudessa meditoimalla. Uskon vakaasti siihen, että meillä jokaisella on sisällämme kaikki se tieto ja viisaus, mitä tarvitsemme; me länsimaiset ihmiset olemme vain jotenkin hukanneet yhteytemme omaan sisikuntaamme ja intuitioomme. Jooga, meditaatio, musiikin kuuntelu ja esimerkiksi vaikka vaan omalle itselle laulaminen ovat hyviä välineitä voida paremmin sekä kehittää omaa intuitiota.

Itsensä kehittäminen on mielenkiintoinen tie, joka johtaa aina vain uusille urille; oma polkuni jatkuu tammikuussa alkaneella, lähes vuoden (vai loppuelämän?) kestävällä kansainvälisellä kundaliinijoogaopettaja-koulutuksella.