Hatha jooga

Johanna lamminen

Hathajooga 12.1. – 24.4.2022
torstaisin klo 17.15 – 18.30. 
Kauden hinta on 150 euroa ja kausi käynnistyy, mikäli ennakkoilmoittautujia on vähintään kuusi. Yksittäistunneille voi myös tulla mukaan hintaan 15 euroa/harjoitus. Ilmoittautumiset yksittäisille tunneille: jlamminen@yahoo.com

Ohjaajana toimii Johanna Lamminen, SJL jooganopettaja. Ilmoittautua voi Jooga23 varauskalenterin kautta tai suoraan ohjaajalle sähköpostitse jlamminen(at)yahoo.com.

Rauhallisen ja lempeän hathajoogan tavoitteena on tasapainottaa kehoa ja mieltä. Harjoittelu koostuu joogan perusliikkeistä, jotka venyttävät ja notkeuttavat lihaksia ja nivelsiteitä, pitävät selän ja nivelet joustavina, edistävät verenkiertoa ja ruoansulatusta sekä auttavat oikean hengitystekniikan löytymisessä. Joogaharjoituksessa saat keskittyä itseesi, työskennellä omista lähtökohdistasi, oman hengityksen tahdissa. Lempeä hathajooga sopii kaikille.

Kuka olen

Joogapolkuni alkoi 2001 kansalaisopiston hathajoogalla, etsiessäni kiireisen työn vastapainoksi jotain rauhoittavaa. Muutamien vuosien jälkeen siirryin astangajoogan pariin, jolloin kiinnostukseni joogaa kohtaan todella heräsi. Keho virkistyi ja voimistui, samalla kun levoton mieli rauhoittui. Useita eri joogalajeja kokeiltuani halusin entisestään syventää omaa joogakokemustani. Syksyllä 2015 aloitin Suomen Joogaliiton (SJL) jooganopettajaopinnot. Opiskelun aikana rauhallinen hathajooga vakiintui omakseni ja kiinnostus anatomiaan sekä joogan hyvinvointia edistäviin vaikutuksiin todella syttyi. Joogaa olen ohjannut vuodesta 2016 alkaen. Vuonna 2021 valmistuin SJL jooganopettajaksi sekä restoratiivisen joogan ohjaajaksi. Lämpimästi tervetuloa löytämään joogan hyvää tekevät vaikutukset kanssani.

SHINDO​

Sirkku Korkiamäki​

Shindo®-rentoutusohjaaja Sirkku Korkiamäki pitää keväällä 2023 Shindo-kurssin SensoCenterissä 9.1.-27.3.2023.

Tunteja on maanantai-iltaisin kaksi
klo 17.30 – 18.45 ja 19.00 – 20.15. Tunnille mahtuu 6 hlöä.

Ilmoittautuminen tunneille sähköpostilla sirkku.korkiamaki@gmail.fi tai 040 827 0617.

”Pysähdy hetkeksi itsesi ääreen ja kuuntele mitä kehosi kertoo Sinulle. 
Lisää elämääsi armollista hyväksymistä, huokaise ja hellitä”.

Shindo on japanilainen kehotyöskentelymenetelmä, joka tähtää kehon ja mielen rentoutukseen sekä fyysisen tasapainon löytämiseen. Shindo rentoutusvenyttelytunnilla tehdään kuusi meridiaanivenytystä, joiden tarkoituksena on vaikuttaa elintoimintojamme sääteleviin energiaratoihin ja siten voimistaa kehon puolustusmekanismeja. Harjoitusten ja hengityksen avulla voi rentoutua ja päästää irti kehon ja mielen jännityksistä. Shindo rentoutustunnilla ohjaaja tulee tukemaan liikkeitä ja auttaa venyttelijää löytämään omalle keholleen sopivimman tavan venytellä.

Shindo rentoutusvenyttelytunnit sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille. Shindo on rekisteröity tavaramerkki. Koulutus on säänneltyä ja valvottua. Suomessa Shin-doa edustaa ja valvoo Shindo ry.

Kuka olen

Sirkku on kokenut Shindo-rentoutusohjaaja, jonka tunneilla pääset pysähtymään hetkeen, opit kuuntelemaan omaa kehoasi ja pääset tutustumaan Shindon kieh-tovaan maailmaan.

Syksyn 2022 Shindo-rentoutusvenyttelytunnit pidetään lukukausimuotoisena. Lukukausi kestää koko syyskauden (5.9. – 21.11.2022), yhteensä 10 kertaa + kaksi extra-tuntia, joita voi myös hyödyntää korvaustunteina. Syyslukukauden hinta on 190€. Ilmoittautuminen tunneille sähköpostilla sirkku.korkiamaki@gmail.fi tai 040 827 0617.

KUNDALIINIJOOGA​, Slow flow -jooga ja gongi-/äänimaljarentoutus

MinnaMaarit Lahti​

MinnaMaaritin tunnit Senso Centerin salissa (Rauhankatu 3, Hml)

Slow flow -jooga: 
keskiviikkoisin klo 11. – 12.00 ja                    klo 16.30 – 17.30

Kundaliinijooga:

keskiviikkoisin klo 17.45 – 19.15

Gongi-/äänimaljarentoutus: 
keskiviikkoisin klo 19.30 – 20.30

Hinnat (MinnaMaarit):
– 15€/krt
– 10-kortti: 130€
työttömät, opiskelijat, eläkeläiset 110€

Maksutapa:
käteinen/maksukortti/Eazybreak/Smartum/ ePassi/Edenred

Ilmoittautumiset tunneille: http://www.varaaheti.fi/luxbonitas

Kundaliinijooga on tietoisuuden joogaa, joka vahvistaa terveyttä, tuo mielenhallintaa sekä avaa arkitietoisuuden kohti sielutietoisuutta. Kundaliini tarkoittaa sielun energiaa, luovaa voimaa meissä jokaisessa. Kundaliinijoogan tekniikat puhdistavat, avaavat ja vahvistavat kehoa, erityisesti hermostoa ja meridiaanijärjestelmää siten, että voimme ottaa hallitusti ja viisaasti käyttöömme tämän puhtaan ja voimakkaan energian.

Kundaliinijooga on suunniteltu ja soveltuu ihan kaikille. Kundaliinijoogatunnin kesto on aina 90 minuuttia ja se koostuu seuraavista osista: alkumantrat, lämmittely, kriya, rentoututus, meditaatio ja loppumantrat.

Slow flow -joogatunti

Slow flow -joogatunti on rauhallinen ja lempeä tunti, joka soveltuu ihan kaikille. Tunnilla tehdään venytteleviä lämmittelyliikkeitä ja rauhallisia jooga-asanoita. Tunnin lopuksi on loppurentoutus äänimaljojen säestyksellä.

Gongi-/äänimaljarentoutus

Syvärentouttava sointukylpy on matka kehon, mielen ja sielun harmoniaan. Sointukylvyssä voit antaa hoitavien äänimaljojen harmonisten äänten värähtelyn johdattaa sinut syvään rentoutumiseen, jossa koko olemuksesi voi päästää irti jännityksistä, huolista ja arjen kiireestä. Se mahdollistaa äänten synnyttämän perusluottamuksen ja antautumisen kautta syvän rentoutumisen ja stressistä vapautumisen. Varaa päällesi mukavat kiristämättömät vaatteet. Muuta et tarvitse; annat vain äänimaljojen lempeän värähtelyn viedä mukanaan.

Kuka olen

Olen MinnaMaarit Lahti ja olen akupunktio- ja äänimaljahoitaja, fasilitaattori, kouluttaja sekä joogaopettaja. Olen pitkän linjan Elämänkoululainen, joka on kouluttautunut mm. akupunktio-hoitajaksi (PKL), äänimaljahoitajaksi ja RYT200 joogaopettajaksi.

Itsensä kehittäminen on jatkuvasti eteenpäin vievä tie; suoritankin parhaillaan sekä SFT-energiahoitajan, henkisen konsultaation että urheiluhierojan koulutuksia.

Useat koulutukset yhdessä pitkän käytännön kokemuksen kanssa ovat tehneet minusta sympaattisen ja intuitiivisen hoitajan, jonka hoidot ja ryhmätunnit ovat kokonaisvaltaisia ja täydestä sydämestä tehtyjä/pidettyjä.

SOUNDFUL YIN® -JOOGA

Suvi Kinnunen​

SOUNDFUL YIN® -tunnit Senso Centerin salissa (Rauhankatu 3, Hml) 
torstaisin klo 19.00 – 20.30. 

Ilmoittautumiset tunneille: https://liikuttajat.fi/suvisointi

Soundful Yin® -jooga on syvärentouttava hoitomuoto, joka vaikuttaa hermostoa rauhoittaen, stressihormoni kortisolin tasoa madaltaen,edistäen side- ja lihaskudoksen ja nivelten venyvyyttä ja energiansaantia, aktivoiden imunesteiden ja verenkierron virtausta,tehostaen kuona-aineiden poistumista ja tuoden levollisen olon.

Tunnilla ohjaaja käy jokaisen joogin luona vuoroin soittamassa eri kokoisilla äänimaljoilla keholla sekä lempeästi koskettaen. Äänimaljoja soitetaan myös taustalla koko harjoituksen ajan. Tunnilla käytetään myös gongia, sadekeppejä ja kosheja. Tarkoituksena on lisätä kehon rentoutumista äänivärähtelyn avulla.

Soundful Yin®Yoga on syvärentouttava hoitomuoto, joka vaikuttaa hermostoa rauhoittaen, 

stressihormoni kortisolin tasoa madaltaen,edistäen side- ja lihaskudoksen ja nivelten venyvyyttä ja energiansaantia, aktivoiden imunesteiden ja verenkierron virtausta,tehostaen kuona-aineiden poistumista ja tuoden levollisen olon.

Kuka olen

Olen Suvi Kinnunen, äänimaljahoitaja ja yinjooga-ohjaaja Suvisoinnista. Vahvuuteni on läsnäolo ja kuunteleminen. Minua kiinnostavat äänivärähtely, harmonia, hengitys sekä lempeä ja kehoa kunnioittava liikkuminen.

Kokonaisvaltaisen tasapainon löytäminen voi olla haastavaa kaiken kiireen ja stressin keskellä; etenkin jos tuntuu siltä, että niiden aiheuttajiin ei voi itse juuri vaikuttaa. Tuon tasapainon saavuttaminen edes hetkittäin on tavoittelemisen arvoista, ja siinä haluan olla tukenasi.

Äänimaljojen värähtely ja harmoniset äänet saavat meissä aikaan rentoutta ja  tasapai-nottumista sekä kehon että mielen tasolla. Haluan tarjota sinulle monipuolisesti välineitä, jotta pääsisit palautumaan ja löytäisit takaisin oman voimasi äärelle.

Kutsun sinut pysähtymään ja huoltamaan lempeästi kehoasi sekä mieltäsi.

Sopusointia sydämellä 💓 ,

Suvi

Lisätietoa löydät: www.suvisointi.fi, Facebookissa ja Instassa @suvisointi