On mahdollista, että tämänkertainen tekstini käsittelee aihetta, joka ei juuri kiinnosta miehiä, vaikka asia saattaakin vaikuttaa usein epäsuorasti hyvinkin paljon myös teidän miesten elämään… Kyse on nimittäin kuukautisista.

No miksi tämä aihe? Ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että tänä päivänä kuukautisiin liittyvät häiriöt ovat naisilla todella yleisiä. Kuukautisvuoto tai kuukautisiin liittyvä kipu saattaa olla niin voimakasta, että se invalidisoi tytön/naisen useaksi päiväksi. Saattaa myös olla, että tyttö/nainen muuttuu ennen kuukautisia (tahtomattaan) ilkeäksi Cruella DeViliksi, jonka sanansäilältä ei välty kukaan. Tai tiettynä kuukauden aikana Fazerin sininen suklaalevy on vain alkupala megalomaanisesta makeanhimosta kärsivän nuoren naisen elämässä. Tai jotain muuta….

Se, miksi tästä aiheesta lähdin kirjoittamaan on se, kuinka gynegologien suhtautuminen tähän asiaan – ainakin oman kokemukseni perusteella – yleensä on vähintäänkin harmillista. Oman kokemukseni ovat vahvistaneet kymmenet naispotilaat, joiden kertomukset ovat olleet yhteneviä omien kokemusteni kanssa. Nimittäin gynegologit ovat yleensä sitä mieltä, että se nyt vain kuuluu asiaan, että kuukautisiin liittyy makeanhimoa, pään tai vatsan kipua, näppylöitä, turvotusta, väsymystä, kilahteluita, hikoilua ja ties mitä oireita. Vaan kun ei kuulu.

Kiinalaisen lääketieteen käsityksen mukaan naisen ei pitäisi tietää kuukautisista mitään muuta kuin se, että vuoto tulee tietyin säännöllisin väliajoin. Ei mitään muuta. Mitkään muut tähän naisen jaksottaiseen elämään liittyvät oireet eivät vain kuulu asiaan. Eivät vaan kuulu. Mikäli edellä lueteltuja oireita ilmenee kuukautiskiertoon liittyvinä oireina, kyse on silloin elimistön jonkinasteisesta häiriötilasta, joka yleensä liittyy kehossa vallitsevasta hormonaalisesta epäbalanssista. Se mikä tässä on positiivista, on se, että näitä häiriötiloja on mahdollista lieventää mm. akupunktiolla.

Jos siis kärsit joistakin tai pahimmassa tapauksessa kaikista yllä kuvatuista kuukautiskiertoon liittyvistä oireista, niin varaapa itsellesi aika akupunktiohoitoon. Nämä asiat eivät ole tulleet hetkessä, joten ei niitä ihan sormia napsauttamalla saa häviämään, mutta muutaman kuukauden johdonmukaisella hoidolla oireet saadaan varmasti lieventymään ja parhaassa tapauksessa jopa häviämään, kun elimistö saadaan parempaan tasapainoon.

Aurinkoista ja kivutonta talvea toivotellen,

MinnaMaarit

Kirjoittaja on hämeenlinnalainen akupunktio- ja äänimaljahoitaja, jooga- ja meditaatio-ohjaaja, urheiluhierojaopiskelija ja elämänkoululainen, jolle hoitaminen ja hyvinvointitietouden jakaminen on sydämen asia. MinnaMaaritin hoitovastaanotto ja joogasali sijaitsee SensoCenterin tiloissa osoitteessa