Olen saanut tuon otsikon vastauksen useita kertoja, kun olen esimerkiksi kaupassa törmännyt tuttavaan/asiakkaaseen, joka ei ole käynyt hoidoissa muutamaan hetkeen.

Niin, kiire.

Me ihmiset ollaan joskus kyllä tosi veikeitä olentoja; me hoidetaan työmme, kotimme, vanhempamme ja lapset ja lasten harrastukset ja kaupassa käynnit ynnä muut, mutta oman itsemme hoitamisen me jätämme ihan liian usein väliin…miksiköhän…?

Ihan oikeasti; jättäisitkö sinä autosi määräaikaishuollon väliin siitä syystä, kun töissä on vähän kiirettä? Tai kun pitää ehtiä käydä ostamassa kasvimaalle lannoitetta. Tai paikata pikku-Eeron haalarit. Tai valita olohuoneeseen uudet, olohuoneen mattoihin sopivat verhot. En usko. Et myöskään jätä lapsiasi kuskaamatta harrastuksiin siitä syystä, kun et ehdi. Et jätä, sillä sinä priorisoit lasten harrastukset vähemmän tärkeiden asioiden edelle ja löydät siihen aikaa.

Miksi sitten me ihmiset jätämme usein oman itsemme hoitamisen väliin…? Vaikka väsyttää vietävästi, kun heräät öisin tasan kello 03.00 (maksan aikaan) ja vaikka päässä surisee, kun on niin kova kiire töissä. Ja niskaa ja hartioitakin jomottaa, kun on tullut tehtyä ylipitkiä työpäiviä läppäriä naputellen….Ja vatsakaan ei aina toimi, kun tulee kiireessä kuitattua lounas kahvikupillisella ja voileivällä…Puhumattakaan siitä tietystä ajasta kuukaudesta, kun mieliala pomppii kuin Pikku-Kallen superpallo kevätasfaltilla ja olisit valmis lähettämään koko muun perheen kuuta kiertävälle radalle…

Niinpä niin…syitä – vai tekosyitä – riittää. Surullisinta tässä kaikessa on se, että se, joka tästä kiireestä eniten kärsii olet sinä itse. Ja sitä kautta kaikki läheisesi, sillä jos Sinä et voi hyvin, ei myöskään läheisesi, perheesi, voi voida hyvin….Mietihän ihan hetki tätä ja sitä, että mitä muutoksia Sinun elämääsi pitäisi – ja ehdottomasti kannattaisi – tehdä, jotta sinulla olisi aikaa huolehtia myös itsestäsi. Ne muutokset eivät välttämättä ole aina ihan hirveän isoja…

Iloa ja valoa helmikuuhusi!

MinnaMaarit

.

Kirjoittaja on akupunktio- ja äänimaljahoitaja, jooga- ja meditaatio-ohjaaja, urheiluhierojaopiskelija ja elämänkoululainen, jolle hoitaminen ja hyvinvointitietouden jakaminen on sydämen asia. MinnaMaaritin hoitovastaanotto ja joogasali sijaitsee SensoCenterin tiloissa osoitteessa Rauhankatu 3, Hämeenlinna. MinnaMaaritista ja hänen tarjoamistaan palveluista löydät lisätietoa www.luxbonitas.com -sivustolta.